2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Vaječný koňak nejlepší

Název Množství a jednotka
rum
Salko 1 ks
mléko zahuštěné neslazené TATRA 1 ks
žloutek 4 ks

Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Mamut :-)


Klasický vaječný koňak vylepšený o tatru - jednak je koňaku víc, je jemnější a perfektní.



Postup
Do mixéru vlijeme jednu plechovku neslazené tatry, jedno salko, přidáme čtyři žloutky a dolijeme rumem podle chuti. Dávám nejdříve čtvrt litru rumu, rozmixuju a dolívám rum a ochutnávám tak dlouho, až je to akorát - pro každého to bude asi jinak :-).


 


RECEPTY

Tagliatelle s lososem a brokolicí

Postup: Brokolici a těstoviny uvaříme každé zvlášť v osolené vodě doměkka a scedíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová štóla

Postup: Máslo (150 g) utřeme s cukrem, přidáme celá vejce, tvaroh, mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Pudinkové "tiramisu"

Postup: Nejprve si uvaříme z půl litru mléka, čtyř lžic cukru a jednoho sáčku... zobrazit recept

RECEPTY

Zelné placičky z rýžové mouky

Postup: Kysané zelí překrájíme na menší kousky, vodu ze zelí slijeme do misky, ve které... zobrazit recept

RECEPTY

Kečup z jablíček

Postup: Jablka oloupeme, vykrájíme jádřinec a nakrájíme na menší dílky.Cibuli oloupeme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...